Tour med Melvin Kakooza, 2019

Den 26/8 – 2019 gik jeg med høretelefonerne i ørene, mens jeg pakkede inventardele for BoConcept A/S, hvilket i bund og grund er lagerarbejde, det har ikke så meget med dyr at gøre, men pengene var gode.

Der tjekker en besked ind på min Messenger ved 08.00 tiden, det viser sig at være en af mine gode krybdyrskammerater, som var blevet ringet op af ingen ringere end stand-upkomikeren, Melvin Kakoozas manager…De stod simpelthen og manglede én med en masse Kryb & Kravl, der kunne tænke sig at overraske en række kendte personligheder, hvilket jo ikke er hverdagskost. Kryb og kravl + kendte mennesker = ”What’s not to like?”

En uforglemmelig Tour

Første aften d. 6/9 – 2019 foregik på Magasinet i Odense, hvor jeg skulle overraske ”SJIT happens” stjernen Ruben Søltoft, som blev overrasket på scenen, af både en tæppepyton, varan og kæmpestor kongeboa og ikke mindst min skønne fugleedderkop – hehe, både publikum, Melvin og Ruben fik sig en kæmpe overraskelse. 

Efter de to talkshows var slut, blev der snakket omkring det at lave underholdning og om hvorvidt, man kunne holde masken for ikke at røbe overfor hverken Melvin, gæsterne og hele holdet bag, hvad der lurede i de mørke kasser bagved scenen!

Den næste morgen d. 7/9 – 2019 skulle jeg køre fra Odense til Bremen teatret i København, hvor jeg jo havde set nogle af de STØRSTE danske komikere, som Mick Øgendahl & Anders Matthesen optræde på TV. 

At køre rundt i indre København, kan, for en lille jyde fra Ikast, godt føles lidt som at køre rundt i New Yorks gader. Bare at finde fra A til B kan være en stor udfordring. ENDELIG kunne jeg se de velkendte lysstofrør, hvor der med store bogstaver, stod ‘BREMEN’. “Fedt!” tænkte jeg… “Nu skal jeg bare lige finde den nærmeste parkeringskælder…”

Endelig kom jeg på plads, og fik sagt goddag til holdet og Melvin selvfølgelig. Det skal lige siges, at det er MEGA fedt, at være med backstage, hvor køleskabene bare er fyldt op med drikkevarer og snacks, det må simpelthen være livet!

Med et kunne jeg hører ”ÅÅHHHHH!! Hvad sker der dansker?” og tænkte at det kunne ikke blive meget sjovere at overraske duoen, Adam & Noah.

Endnu engang skulle jeg holde på smilebåndet, for ikke at røbe hvad min rolle var, under talkshowet og hvad de mørke kasser indeholdt.

Aftenen var sjov, og de kendte blev godt overrasket, som de skulle. Og dyrene? Ja, de hyggede sig også i sine dejlige rejsekasser.

Alt endte ud stille og roligt fra Bremen teatret. Jeg var dog nødt til at køre lige efter showet og måtte glippe efterfesten, da jeg havde omkring 3½ times kørsel fra indre København til Ikast og vel og mærke, var showet først færdig omkring kl. 22.30. Det er på de tidspunkter, man nogle gange bliver nødt til at holde sig selv vågen, ved at snakke med sig selv – eller dyrene i kasserne. Men de siger jo ikke så meget.

Jan og Heino

En uge var gået efter turene til både Odense og København. Jeg var stadig ikke helt kommet mig over at have arbejdet med så skønt et hold og ikke mindst, hovedstjernen ham selv! Jeg tænkte, at nu ville jeg bare nyde, det at være med til de to sidste gange i både Vejle og Esbjerg.

Vejle Torvehallerne var næste stop d. 13/9 under tournéen og i den anledning, skulle jeg skræmme selveste Æslet fra ”Shrek filmene” alias Jan Gintberg.

Enkelte dyr blev udskiftet til disse talkshows, for at skabe den planlagte forvirring for holdet, så man ikke helt vidste, hvor man havde mig. Så det var bl.a. den kæmpestore agatudse, der skulle vække begejstring overfor publikum og ikke mindst Melvin og Jan – og DET lykkedes!

Efter et par veloplagte shows, fik jeg snakket med Jan Gintberg omkring nogle af dyrene, bl.a. var den store kongeboa et MEGA hit og vi fik snakket omkring, hvordan han tidligere havde lavet TV med de skræmmende dyr ude på Fort Boyard, da han var med i TV3 programmet ‘Fangerne på Fortet’.

En fuldstændig fantastisk aften, med skønne mennesker!

SIDSTE aften med Melvin & co. skulle foregå i Musikhuset i Esbjerg, hvilket i den grad var sjovt. Der blev afholdt ”Gris & Grin” hvilket betød, der blev serveret stegt flæsk og persillesovs… Ad libitum! Mens holdet sad og spiste, kom Heino Hansen ind til holdet og spiste med. 

På det tidspunkt havde jeg godt regnet ud, at han var mit næste ”offer” og hvordan han ville reagere på mine dyr, havde jeg på ingen måde nogen idé om.

Showet havde været i gang i en times tid og jeg skulle til at på, i første omgang blev det, min store agatudse der skulle overraske Heino… Aldrig i mit liv har jeg hørt en mand, få SÅ STORT ET CHOK over et dyr! Selv lydfolket havde været nødsaget til at smide høretelefonerne, eftersom Heino havde skreget så højt i mikrofonen, at det var ulideligt at have dem på… UUUPS!

I løbet af pausen, havde jeg også haft en varan i hænderne under showet. De er udstyret med kløer som gør, at enkelte arter er fremragende klatrer. Det havde resulteret i en flænset arm, hvor blodet begyndte at flyde…  

Heino var så begejstret over ridserne i min arm, at han var nødt til lige at få et billede af armen, som han ville gemme til eventuelle jokes.

Det sidste show

Det sidste show var løbet af stablen og jeg kunne godt mærke en klump i halsen, som blev større som tiden gik.

Melvin og jeg havde snakket sammen, omkring hvor fedt det havde været, at jeg ville troppe op med samtlige dyr, for at hans drøm kunne realiseres. 

Jeg var så taknemmelig over, at Melvin ville have sådan en, som mig med på sin tourné og kunne ikke holde den tåre tilbage, som havde presset sig på.

Da jeg forlod Musikhuset i Esbjerg, var jeg så heldig at få stablet mine egne shows på benene i Esbjerg, hvilket den dag i dag har givet pote.

På baggrund af dengang jeg arbejdede sammen med Melvins ”Early Late Night Talkshow” fik jeg blod på tanden til at holde mine egne shows.

Tusind tak, Melvin for denne unikke oplevelse!

Vilde Hilsner
fra Mikkel